Инхалатор AGU с награда „ПРОДУКТ НА ГОДИНАТА“

Инхалатор-AGU-с-награда-„ПРОДУ..

Meш небулайзерът на AGU е специално разработен инхалатор, който помага ефективно в борбата с респираторните заболявания на дихателните пътища при бебета и деца. Най-големите му предимства са непосредственото въздействие на лекарствения продукт върху лигавицата на дихателните пътища и иновативната MESH-технология.

 Технологията MESH „пресява“ частиците на лекарствения разтвор през специална мрежа-мембрана. Благодарение на това високите честоти при работа на уреда не увреждат молекулата на лекарственото вещество, то запазва своята структура и се разпрашава равномерно. Това позволява използването на широк спектър от лекарствени вещества, включително и на кортикостероиди и антибиотици. 

Ето защо напълно заслужено тази година иновативният инхалатор AGU спечели и наградата на Български фармацевтичен съюз „Продукт на годината“ в категория „Медицинско изделие“.  След проведените клинични наблюдения в детски клиники в България и получено доверие от лекарите, с тази награда меш инхалатор AGU получава признанието и доверието и на фармацевтите. 

За първи път тази година партньор на БФС за Българските фармацевтични дни бе Националното сдружение на пом.-фармацевтите. Богатата научна програма и изложението бе съпътствано от 3 сателитни събития - Мастър клас по онкологична фармация , "Здраво дете" и изложение за пациенти "Попитай фармацевта", където продуктите на AGU отново бяха представени.