Ядково масло – AGU Octopy

Ядково-масло-–-AGU-Octopy..

Приложимо е от 18 месеца.

За да получите по-хомогенна маса, охладете лешниците след изсушаване и киснете във вода за 2 часа.

Ранното въвеждане на алергени намалява риска от развитие на алергии при деца на по-късен етап.

Добавете рожков или какао за разнообразни вкусове.

 

Подготовка: 20 мин.

Време за готвене: 15 мин.

 

Съставки:

Лешници 1 чаша

Ядково мляко 2-3 с.л. л.

Кокосово масло 1-2 с.л. л.

Фурми без костилка 3-4 бр.

 

Метод на готвене:

1. Изсушете лешниците във фурната за 15 минути при температура 160 градуса, обелете, смелете в блендера на кухненския робот AGU до гладка смес.

2. Добавете останалите съставки и мелете за около 5-10 минути до консистенцията на гъста паста.

3. Поставете ядковото масло в стъклен буркан с {lang: 'bg'}