Как да се подготвим за пътуване с малки деца?

Как-да-се-подготвим-за-пътуван..

Време за четене: 3 минути


Носят се митове и легенди за това как се опакова багажът след като се появи детето. Колата от лека става комби или най-добре - товарна. Всеизвестен факт е, че почти няма значение дали ще пътувате за два дни или за цяла седмица, разликата в багажа ще е минимална. 

Родителите все се чудят как може толкова малък човек да има толкова много багаж. Е, факт е, има. Въпросът сега е как да го систематизираме и транспортираме от точка А до точка Б, без това да предизвика каскада от взривоопасни колизии между родителите. 


Отговорът е прост - планирайте

С малко дете вече трябва да сте казали „чао“ на импулсивността и спонтанните решения. Защото, по трудния или по лесния начин, трябва да сте разбрали, че те не водят до нищо добро. Не оставяйте багажа за последния момент, така рискувате винаги да забравите нещо важно. Свикнете с идеята, че със сигурност ще забравите нещо и просто се постарайте то да не е от важните. 

Разпределете багажа в категории:

1. Документи

Паспорт на детето, акт за раждане, ако ще излизате в чужбина, здравна карта.

2. Аптека за път

Не можете и не е необходимо да се подготвите за всяка ситуация, още повече, че лекарства и медикаменти има навсякъде и обичайно не е проблем да се снабдим с тях при нужда. 

Затова по-скоро вземете: 

Термометър

Детското здраве е нещо твърде относително и много променливо, ето защо е важно да сме подготвени. И ако лекарства можете да вземете отвсякъде, то едва ли Ви се инвестира в нов термометър на всяка почивка. Още повече, че той трябва да е надежден, бърз и да сте свикнали с него. Отличник в тази категория е Инфрачервен термометър AGU IHE5 – Dinо. Едновременно компактен и малък, измерва за секунди и резултатът е наистина надежден и точен. 

Температуропонижаващи

Един от малкото медикаменти, които наистина е добре да имаме в себе си, най-малкото защото може да се наложи да се използва при спешност. 

Инхалатор

Задължително носете със себе си инхалатора си. Промените в климата, а и като цяло междинните сезони изненадват с чести неприятни прояви, които няколко минути инхалация повлияват много добре. Като течащо носле, пресипнало от много игри гласче, кашлица и др. Удобен за път и изключително надежден е меш инхалаторът AGU, чието използване може да стане дори в колата, без нужда от ток, кабели и зареждане. А обемът му позволява да го пъхнете и в дамската си чанта. 

Физиологичен разтвор

Всяка опитна майка не тръгва без физиологичен разтвор в себе си. За промивка, за почистване или като средство за инхалатора – няколко ампули трябва да са подготвени задължително в пътната чанта. 

Аспиратор за нос

Ако хремата или някой вирус ви хванат неподготвени по време на почивка, то Вие трябва да отговорите на удара подобаващо. За физиологичния разтвор споменахме, но ако нещата са по-сериозни, трябва да можете да изчистите детското носле от секрети. Особено, когато те пречат на съня. Аспираторът за нос AGU Penguin е специално предназначен за почистване на носа при бебета и деца у дома или по време на пътуване. 


3. Дрехи

Планирайте дрехите така, че да отговарят на броя дни. Помислете как можете да обличате малчугана всеки ден и не взимайте допълнителни дрехи за всеки случай, защото те само пълнят излишно и без това препълнения багаж. 

Задължително заложете на многослойно облекло – а не на твърде дебели връхни дрехи, за да можете да отговорите адекватно на промените във времето, ако се случат такива. 


4. Козметика

Заложете на мостри и минипродукти, които не заемат много място и можете с чиста съвест да оставите, ако не сте изразходвали докрай. Трябва Ви лосион (може и слънцезащитен), крем против подсичане и измивен продукт. Другото е по-скоро допълнение, което можете да прецените дали и кога е необходимо. 


Май това е най-важното! Bon voyage!